^Oldal tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


www.balatonvilagos.hu

e-mail: bvilagos.polg@invitel.hu

+36 (88)/480-905, +36 (88)/480-845, +36 (88)/480-005

8171 Balatonvilágos, Csók István Sétány 38.

Köszöntjük Balatonvilágos község oldalán!

Mozdulj Világos Sport Egyesület

 

Kedves Tagjaink! 

 

Lehetőség van valamennyi személyi jövedelemadót fizető állampolgárnak, hogy az adója 1%-át valamely civil szervezet számára felajánlja. Egyesületünk nem közhasznú, így nem áll módunkban ezeket a felajánlásokat elfogadni. Az elmúlt évben a Balatonvilágos Jövőjéért Közalapítvány nagy összegű támogatással segítette sporteszközvásárlásunkat, így ha lehetőségetek van rá, ajánljátok fel adótok 1%-át az Alapítvány részére, hogy továbbra is segíthessenek bennünket céljaink megvalósításában.

Az Alapítvány számlaszáma: 11748083-20022394

Az Alapítvány adószáma: 18936939-1-14

 

Ezen kívül egyesületünk bármilyen jellegű támogatást örömmel elfogad.

MVSE bankszámlaszáma: 10700749-48528205-51100005

 

                                                             Köszönjük!

 

 

„A sport a test útján nyitja meg a lelket.” Szent-Györgyi Albert

 

Bemutatkozás:

 

Egyesületünk egy gyönyörű magasparti panorámával büszkélkedő Veszprém megyei településen alakult meg. Balatonvilágos, mely Balatonaligát is magában foglalja, Székesfehérvárhoz, Veszprémhez és Budapesthez is a legközelebb eső balatoni üdülőhely. Az 1300 állandó lakos mellett az ország minden részéből több ezer nyaraló élvezheti a csodás tavat - melyet Mészöly Géza festett meg gyakorta innen

 

 

A település (község) méretéhez képest élénk a kulturális és közösségi élet. A falunap (Képek>>>) egyre több látogatót vonz ide, részben a sport-, részben a kulturális programok miatt. Sportegyesület évek óta nem működött a községünkben, pedig a sport területén általános iskolásaink mindig kiemelkedő eredményekkel térnek vissza területi, megyei és országos versenyekről atlétika, úszás, futás, labdarúgás, tenisz sportágakból, holott csak közel 100 fős gyereklétszámból válogathatunk. A tehetségfejlesztés, tehetséggondozás eszközök és lehetőségek hiányában nehézségekbe ütköznek. Az idősebb korosztály sportban való részvétele nagyon alacsony.

 

Tervünk nem kevés, de bővelkedünk elszánt és lelkes segítőkben, akik velünk együtt szeretnék megvalósítani elképzeléseinket. Az önkéntes munka mellett az önkormányzat képviselő-testületével, a helyi civil szervezetekkel való együttműködéssel, pályázatok írásával és támogatók megkeresésével igyekszünk az anyagi hátteret megteremteni terveink megvalósításához.

 

 

Mit kínálhatunk szponzorainknak a támogatásért cserébe? Sportrendezvényeinken reklámozzuk minden támogatónkat nagyméretű hirdetőplakátokon és az egyesület honlapján is reklámlehetőséget biztosítunk. A községi újságban, a Világosi Hírmondóban és a községi honlapon rendszeresen hírül adjuk programjainkat, eseményeinket, eredményeinket, amelyek mellett rendszeresen közzétesszük támogatóink nevét. Emellett bármiféle együttműködésre nyitottak vagyunk. Egyesületi tagjaink kedvezményekben részesülnek a szervezett programok nevezési, vagy részvételi díjaiból.

 

Egyesületünk alapító tagjai:

Rajkóné Tajti Andrea

Restné Szabó Rita

Hardiné Pavelka Ágnes

Hanák Attila

Vörös József

Pernecker Antalné

Bóta Györgyi

Dr. Wimmer Péter

Wimmer Ágnes

Kőszegi Zoltán

Pernecker Judit

Lénártné Király Klára

 

 „…A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.”

Muhammad Ali

 

     Bízunk benne, hogy hamarosan támogatóink, vagy tagjaink sorában köszönthetjük.

 

 

Az Egyesület céljai

 

·        Tagjai sportérdekeinek képviselete.

·        A település sportéletének fejlesztése, a szabadidő egészséges eltöltésének népszerűsítése.

·        A társadalmi együttélés és a különböző sportágak szabályainak tiszteletben tartására, a természet szeretetére és védelmére való nevelés.

·        Ifjúságnevelés, gyermek és ifjúsági tagok toborzása és megismertetése a különböző szabadidősportok alapjaival.

 

Az Egyesület a célok elérése érdekében:

·        Biztosítja tagjainak a rendszeres egyesületi élethez szükséges feltételeket, a különböző sportágakkal összefüggő szakismertek gyarapítását.

·        Szabadidős sportrendezvényeket, versenyek rendez.

·        Tájékoztató- és nevelő munkát végez a természet védelmében.

·        Az Egyesület működése nyilvános, szolgáltatásait – beleértve a közhasznú szolgáltatásait is – a céljaiból adódó kötöttségek figyelembevételével bárki nemre, életkorra, származásra vonatkozó, vagy egyéb bármilyen jellegű jogellenes megkülönböztetés nélkül igénybe veheti.

A község futball- és teniszpályáját bárki térítésmentesen használhatja, de a strandok az állandóan lakott területtől túl távol vannak, így szükség van más mozgás-lehetőségek biztosítására is.

 

 A sportolásban való részvétel fellendítésére, a sportolás lehetőségeinek megteremtésére 2008. május 19–én 12 fővel alakult meg a Mozdulj Világos Sport Egyesület. A bejegyzés: 2008. szeptember 30-án történt meg. Székhelye: 8171. Balatonvilágos, Csók István sétány 38.  2008-ban már egyesületünk szervezte a falunapi sporteseményeket is tenisz, asztalitenisz, labdarúgás, kosárlabda sportágakban, ezenkívül az egyesület számos egyéb sportban is aktív, nem utolsó sorban a vízi sportokban is.

 

Részben megvalósult vagy magvalósításra váró terveink

 

·        Túraútvonal feltérképezése balatonvilágosi kiindulással a környék látnivalóihoz (pl: a balatonfőkajári pincesorhoz, balatonkenesei kilátóhoz, balatonvilágosi körút a látnivalók érintésével. Jelenleg az országosan jegyzett túraútvonalak között nincs jelölt út Balatonvilágoson. Szeretnénk ezen változtatni.

 

·        Magyarország szép vidékeit bejáró gyalogtúrák szervezése, lebonyolítása.

 

 

·        Az ideális helyi adottságok kiaknázásával a vízi sportok fejlesztése, a jelenlegi néhány kajakból és szörfből álló sporteszközök számának növelése, valamint olyan kiegészítő eszközökkel történő felszerelése, melyekkel a rövid nyári szezon meghosszabbítható. Vállalásunkkal az idén nyáron sokan kipróbálhatták és élvezhették ezen eszközök ingyenes használatát. Ide kapcsolódna a tervezés alatt álló vitorlás, szörf és evezős tábor.

 

·        Strandröplabda és kosárlabda játékok szervezése.

 

·        Futópálya, erdei tornapálya kialakítása.

 

·        A Club Aliga Üdülőtől ingyenes használatba kapott teniszpályához eszközök beszerzése, a pálya karbantartása, valamint az évente most már hagyományosan 4-szer megtartott teniszversenyek lebonyolítása.

 

·        A balatonvilágosi falunapokon megrendezésre kerülő asztalitenisz-, futball-, asztalitenisz-, és kispályás kosárlabda bajnokság vagy streetball megszervezése, lebonyolítása.

 

·        Kerékpár tábor, valamint kerékpár versenyek a környékbeli iskolák megkeresésével, esetleges szponzorok felajánlásainak segítségével pénz- és tárgynyereményekkel.

 

·        A téli sportok lehetőségeinek kihasználása, ügyességi versenyek a jégen, korcsolyázás, jégkorongozás. Jégkarnevál, és sítáborok szervezése, lebonyolítása. Jól használható szánkópálya kialakítása.

 

·        Az iskolai tanév alatt a gyerekeknek délutáni kosárlabda foglalkozások heti egy alkalommal, ahol lehetőség nyílik aktívan kikapcsolódni a sportolni vágyó tanárokkal, felnőttekkel.

 

·        A sportolásra, az egészséges életmódra történő nevelés, az aktív kikapcsolódás megismertetése, megszerettetése a helyi és idelátogató emberekkel, ezáltal az idegenforgalom fellendítése községünkben.