^Oldal tetejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


Köszöntjük Balatonvilágos község oldalán!

e-mail: onkormanyzat@balatonvilagos.hu

+36 (88)/480-905, +36 (88)/480-845, +36 (88)/480-005

8171 Balatonvilágos, Csók István Sétány 38.

www.balatonvilagos.hu

Mozdulj Világos Sport Egyesület

 

Kedves Tagjaink, Kedves Támogatók,

 

Támogass minket adód 1%-ával. Már megteheted!

Örömmel értesítünk Mindenkit, hogy a Mozdulj Világos Sport Egyesület már jogosult 1%-os személyi jövedelemadó felajánlásokat elfogadni, mint civil szervezet. Kérjük gondolj ránk az adóbevallásod elkészítésekor. Sporteszközöket veszünk és javítunk, sportrendezvényeket és tagi összejöveteleket szervezünk, ezért minden támogatást értékelünk. Nagyon köszönjük.

 

Az Egyesület nyilvántartási száma: 19 02 0002975
Az Egyesület adószáma: 19383884-1-14
MVSE bankszámlaszáma: 10700749-48528205-51100005/CIB Bank

 

Ezen kívül egyesületünk bármilyen jellegű támogatást örömmel elfogad.

MVSE bankszámlaszáma: 10700749-48528205-51100005

 

                                                             Köszönjük!

 

 

„A sport a test útján nyitja meg a lelket.” Szent-Györgyi Albert

 

Bemutatkozás:

 

Egyesületünk egy gyönyörű magasparti panorámával büszkélkedő Veszprém megyei településen alakult meg. Balatonvilágos, mely Balatonaligát is magában foglalja, Székesfehérvárhoz, Veszprémhez és Budapesthez is a legközelebb eső balatoni üdülőhely. Az 1300 állandó lakos mellett az ország minden részéből több ezer nyaraló élvezheti a csodás tavat - melyet Mészöly Géza festett meg gyakorta innen

 

 

A település (község) méretéhez képest élénk a kulturális és közösségi élet. A falunap (Képek>>>) egyre több látogatót vonz ide, részben a sport-, részben a kulturális programok miatt. Sportegyesület évek óta nem működött a községünkben, pedig a sport területén általános iskolásaink mindig kiemelkedő eredményekkel térnek vissza területi, megyei és országos versenyekről atlétika, úszás, futás, labdarúgás, tenisz sportágakból, holott csak közel 100 fős gyereklétszámból válogathatunk. A tehetségfejlesztés, tehetséggondozás eszközök és lehetőségek hiányában nehézségekbe ütköznek. Az idősebb korosztály sportban való részvétele nagyon alacsony.

 

Tervünk nem kevés, de bővelkedünk elszánt és lelkes segítőkben, akik velünk együtt szeretnék megvalósítani elképzeléseinket. Az önkéntes munka mellett az önkormányzat képviselő-testületével, a helyi civil szervezetekkel való együttműködéssel, pályázatok írásával és támogatók megkeresésével igyekszünk az anyagi hátteret megteremteni terveink megvalósításához.

 

 

Mit kínálhatunk szponzorainknak a támogatásért cserébe? Sportrendezvényeinken reklámozzuk minden támogatónkat nagyméretű hirdetőplakátokon és az egyesület honlapján is reklámlehetőséget biztosítunk. A községi újságban, a Világosi Hírmondóban és a községi honlapon rendszeresen hírül adjuk programjainkat, eseményeinket, eredményeinket, amelyek mellett rendszeresen közzétesszük támogatóink nevét. Emellett bármiféle együttműködésre nyitottak vagyunk. Egyesületi tagjaink kedvezményekben részesülnek a szervezett programok nevezési, vagy részvételi díjaiból.

 

Egyesületünk alapító tagjai:

Rajkóné Tajti Andrea

Restné Szabó Rita

Hardiné Pavelka Ágnes

Hanák Attila

Vörös József

Pernecker Antalné

Bóta Györgyi

Dr. Wimmer Péter

Wimmer Ágnes

Kőszegi Zoltán

Pernecker Judit

Lénártné Király Klára

 

 „…A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.”

Muhammad Ali

 

     Bízunk benne, hogy hamarosan támogatóink, vagy tagjaink sorában köszönthetjük.

 

 

Az Egyesület céljai

 

·        Tagjai sportérdekeinek képviselete.

·        A település sportéletének fejlesztése, a szabadidő egészséges eltöltésének népszerűsítése.

·        A társadalmi együttélés és a különböző sportágak szabályainak tiszteletben tartására, a természet szeretetére és védelmére való nevelés.

·        Ifjúságnevelés, gyermek és ifjúsági tagok toborzása és megismertetése a különböző szabadidősportok alapjaival.

 

Az Egyesület a célok elérése érdekében:

·        Biztosítja tagjainak a rendszeres egyesületi élethez szükséges feltételeket, a különböző sportágakkal összefüggő szakismertek gyarapítását.

·        Szabadidős sportrendezvényeket, versenyek rendez.

·        Tájékoztató- és nevelő munkát végez a természet védelmében.

·        Az Egyesület működése nyilvános, szolgáltatásait – beleértve a közhasznú szolgáltatásait is – a céljaiból adódó kötöttségek figyelembevételével bárki nemre, életkorra, származásra vonatkozó, vagy egyéb bármilyen jellegű jogellenes megkülönböztetés nélkül igénybe veheti.

A község futball- és teniszpályáját bárki térítésmentesen használhatja, de a strandok az állandóan lakott területtől túl távol vannak, így szükség van más mozgás-lehetőségek biztosítására is.

 

 A sportolásban való részvétel fellendítésére, a sportolás lehetőségeinek megteremtésére 2008. május 19–én 12 fővel alakult meg a Mozdulj Világos Sport Egyesület. A bejegyzés: 2008. szeptember 30-án történt meg. Székhelye: 8171. Balatonvilágos, Csók István sétány 38.  2008-ban már egyesületünk szervezte a falunapi sporteseményeket is tenisz, asztalitenisz, labdarúgás, kosárlabda sportágakban, ezenkívül az egyesület számos egyéb sportban is aktív, nem utolsó sorban a vízi sportokban is.